A A A
Je bent hier > Activiteiten > Ik zoek een activiteit / voor jongeren / Learn2Work

Learn2Work is een leerwerkproject voor jongeren van 18 t/m 27 jaar die zijn uitgevallen op school, een uitkering hebben of een dagbesteding nodig hebben om in het dagritme te komen.

Doel is dat jongeren binnen 1 jaar goed voorbereid terugkeren naar school of uitstromen naar werk.

 

Waarom?
De jongeren volgen bij Learn2Work (maximaal) een jaar lang een dagbestedingsprogramma van vier dagen in de week die voor de helft bestaat uit theorie (Nederlands, Engels, rekenen, trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling en coaching op houding, gedrag en werknemersvaardigheden) en voor de andere helft uit leren in de praktijk. Aan het eind van het jaar stromen zij uit naar school of werk.

 

Klik hier om rechtstreeks naar de website van Learn2Work te gaan.
 

‘Ik doe er weer toe’

Geen baan, geen diploma, torenhoge schulden en depressief. CJ (24) wist niet meer wat hij moest doen. Zijn moeder spoorde hem aan hulp te zoeken. “Gelukkig heeft ze dat gedaan. Ik zag geen uitweg meer en dacht dat niemand mij kon helpen. Maar nu heb ik weer zin in de toekomst.”

 

Lees hier het hele verhaal van CJ

 

Interview Danielle Lanzaat

Jongeren hebben gehuild van blijdschap
 

Danielle Lanzaat werkt al ruim 25 jaar bij welzijnsorganisatie De Schoor, waarvan ruim 10 jaar bij Learn2Work. Ze is destijds gevraagd mee te doen met de pilot, samen met de jongeren. Als coach is ze verantwoordelijk voor een brede groep jonge, kwetsbare mensen; ze begeleidt hen in een leerwerktraject.

 

Lees hier het complete interview
 

Almere tegen armoede

2011-2021

10 Jaar Learn2Work

 

In 2021 bestaat Learn2Work 10 jaar en daar besteden we op verschillende manieren aandacht aan. Bijvoorbeeld met dit filmpje met oud-deelnemers. Inspirerend en hartverwarmend!

En lees ook het speciale jubileummagazine door op de foto te klikken.Copyright De Schoor 2021