A A A
Je bent hier > Nieuws > Gastsprekers bij Diversity

Diversity is het nieuwe schooljaar goed gestart. Naast de vrije inlopen waarbij iedereen na de zomer weer lekker bij kon kletsen en ontspannen, is Diversity ook weer gestart met de informatieve bijeenkomsten.

 

Zo kwam Peter van Maaren 14 september een bezoekje brengen aan Diversity. Jongeren waren benieuwd hoe het er vroeger aan toe ging en hoe er met homoseksualiteit omgegaan werd. Meteen dachten jongerenwerkers Suleika en Linda aan Peter. Een bijzonder man met een bijzonder verhaal, welke hij ook een pakkende wijze wist te delen.

 

'Zemmel, mariku, pidar!' Peter van Maaren (62) kent het woord 'homo' inmiddels in tien talen. Als leraar maakte hij homoseksualiteit bespreekbaar. Voor die zendingsdrang betaalt hij soms een hoge prijs. "Meester, ik kan u nu doodschieten." Nu is hij geen leraar meer, maar daarmee is zijn missie niet ten einde. Integendeel.

 

Onder de indruk luisteren de jongeren naar Peter. Peter stelt ‘recht voor zijn raap’ vragen, vertelt verhalen en situaties uit zijn leven, waarom hij het belangrijk vindt om zijn verhaal te delen en bracht dit met een goeie dosis humor.

 

Op woensdag 28 september werd er door de jongerenwerker een workshop gegeven ´Ik ben van mij! ´. 'Ik ben van mij!' is een methode die jongeren bewustmaakt van seksuele wensen en grenzen en hun leert over verantwoord seksueel gedrag. Het doel: voorkomen dat jongeren seksueel grensoverschrijdend verdrag vertonen of meemaken.

 

Komende maand bereiden de jongeren van Diversity zich voor op de pride month. Verschillende ideeën hierover zullen komende tijd vorm krijgen.

 Copyright De Schoor 2022