A A A
Je bent hier > Activiteiten > Ik zoek een activiteit / voor beweging & sport

Heel Almere in beweging!

 

Vanuit ons team Sport geven wij ondersteuning aan sport- en spelactiviteiten op scholen, in wijken en voor sportverenigingen, voor jong en oud. 

 

Dit met als doel om Almeerders nader kennis te laten maken met diverse sporten, hen te motiveren om meer te gaan sporten en bewegen en het voor hen mogelijk te maken zich verder te ontwikkelen in hun sport.

 

Bewegen is belangrijk, ook als je ouder wordt. Bewegen houdt je langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als je het in groepsverband doet.

 

Op de hoogte blijven?

 

 

Welke buurtsportcoach is bij mij in de wijk actief?

In het overzicht Buurtsportcoaches vind je de contactgegevens van de (assistent) buurtsportcoaches. Zij maken deel uit van de Buurtsportteams, die verspreid over heel Almere actief zijn.

 

De Buurtsportcoach

  • De buurtsportcoach schakelt met inwoners, sociale wijkteams, professionals en andere maatschappelijke instellingen waar sport en het sociaal domein elkaar raken;
  • organiseert activiteiten, projecten en evenementen voor en met Almeerders;
  • zorgt voor programmering op de playgrounds in samenwerking met lokale sportaanbieders zoals verenigingen en commerciële of informeel georganiseerde sportaanbieders.  

 

De buurtsportcoaches worden ondersteund door assistent buurtsportcoaches, die voornamelijk uitvoering geven aan het sportaanbod.

 

 Copyright De Schoor 2023