A A A
Je bent hier > Activiteiten > Ik zoek een activiteit / voor senioren / DigiDoe Mee

Digitaal meedoen is in tijden van de coronacrises belangrijker dan ooit. Dit kan met DigiDoe Mee, geïnitieerd door de ouderenwerkers van De Schoor en financieel mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds. Het Oranjefonds heeft hiervoor € 5.000,- toegekend aan De Schoor.

 

DigiDoe Mee
We horen verhalen dat mensen hun reguliere ontmoetingen in buurtcentra, bij sportactiviteiten en clubs missen en lezen in de media dat dit in toenemende mate leidt tot eenzaamheid, depressies en angst. De anderhalvemetersamenleving vraagt om andere vormen van contact.

 

Het project DigiDoe Mee biedt een nieuwe manier om contact te houden met elkaar. Door inwoners van Almere te laten ervaren wat de meerwaarde is van digitalisering, krijgen zij toegang tot online informatie, kunnen ze beeldbellen met naasten en hulpverleners en meedoen met bijvoorbeeld online beweegactiviteiten. DigiDoe Mee leent gratis tablets uit aan senioren of aan mensen die niet de middelen hebben om zelf een tablet aan te schaffen.


Tablet met SeniorLive apps
Op de tablet zijn door SeniorLive eenvoudige apps geïnstalleerd, zoals beeldbellen, spellen, leefstijl-apps en verwijzingen naar relevante informatieve websites.
Op maat gekoppelde vrijwilligers maken deelnemers wegwijs in het gebruik van digitale mogelijkheden op een eenvoudige tablet.

 

Hoe werkt het?
De Schoor stelt een leentablet beschikbaar voor een vooraf met de deelnemer afgesproken periode. Na een telefonische intake worden afspraken gemaakt over de gewenste ondersteuning. De vrijwilliger maakt een afspraak met de deelnemer en brengt de tablet bij de deelnemer thuis aan de deur, met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. De vrijwilliger geeft uitleg en biedt gedurende de afgesproken periode hulp op afstand, zeg maar als ‘digitaal maatje’.

Ook biedt SeniorLive desgewenst telefonische ondersteuning. Na de afgesproken leenperiode kan de deelnemer overwegen  zelf een tablet aan te schaffen, samen met de vrijwilliger wordt dan gezocht naar de mogelijkheden hiervoor.

 

Waar kan ik me aanmelden?
Wilt u ook (tijdelijk) een tablet uitproberen? Bel ouderenwerker Mariëtte Alberda op 06-52420105 of  mail naar malberda@deschoor.nl.

 

NB Wanneer er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare tablets, komt u op de wachtlijst te staan.Copyright De Schoor 2023