A A A
Je bent hier > Hulp > Ik heb een hulpvraag / Coronamaatjes

Coronamaatjes Almere is opgericht door de wijkteams Almere en is om er te zijn voor inwoners van Almere met een kwetsbare gezondheid. De overheid en het RIVM raden kwetsbare personen (ouderen en personen met verminderde weerstand) aan om grote gezelschappen en openbaar vervoer te vermijden. Het RIVM adviseert mensen dringend om bezoek aan kwetsbare personen te beperken en activiteiten voor ouderen gaan al weken niet door. Dat leidt tot minder sociale contacten en minder praktische hulp voor een groep voor wie dit juist erg belangrijk is.

 

Coronamaatjes Almere verbindt inwoners van Almere met een kwetsbare gezondheid met buurtgenoten die hen op afstand gezelschap willen houden of praktische hulp willen bieden. Dat kan op verschillende manieren:

  • telefoonmaatje: dagelijks een kwartier bellen. Vrij in te vullen afhankelijk van wat jullie allebei fijn vinden. Je kunt bijvoorbeeld samen Wordfeud, Skipbo of andere gezelschapsspelletjes spelen op afstand via internet.
  • boodschappenmaatje: breng of krijg boodschappen op de deurmat, houd je hierbij aan de hygiënevoorschriften van het RIVM
  • Hond uit laten, contact alleen bij de deur.

 
Meer informatie?
Rechtstreeks via een van de wijkwerkers of via telefoonnummer 14 036.  

 

Klik hier om naar de pagina van de wijkteams Almere te gaan.

 

Omroep Flevoland hield een interview met één van de initiatiefnemers, opbouwwerker Chiel Lemaire. Luister het interview hier.Copyright De Schoor 2024