Welzijn in wijk en stad > Repair Café

Regelmatig vinden er op verschillende locaties in Almere Repair Cafés plaats.

Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Alles wat het niet meer doet is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad, ze repareren of ontdekken wat er kapot is en verwijzen door.

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Een reparatie is gratis, onderdelen niet. Een fooi wordt gewaardeerd.

Elke week is er ergens in Almere een Repair Café.

NIEUW - Cursus Klusjes in en om Huis
Het Repair Café gaat niet alleen om repareren, maar ook om kennisoverdracht. Drie vrijwilligers van het Repair Café Almere hebben daarom een cursus ontwikkeld voor mensen die simpele klussen in en om het huis willen leren. Klusjes die eigenlijk niet heel moeilijk zijn, maar die je gewoon een keer gezien moet hebben en waarvan het fijn is als je het een keer kan oefenen in het bijzijn van iemand met ervaring. De eerste cursus start op 1 april 2020 (en nee, het is geen grap). Drie bijeenkomsten op woensdagochtend 1, 8 en 15 april. Iets voor jou? Meld je dan snel aan via:
almere.repaircafe@gmail.com  Aanmelden vóór 27 maart!

 

WMo Repair cafe from Stichting HierTV on Vimeo.

© De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl