Algemeen > Weblog: Poppodium De Meester

Pim is 21 jaar en houdt van muziek. De rockmuziek die hij mooi vindt, is echter in het “normale” uitgaansleven van Almere niet vaak te vinden. Pim wil meer met muziek, organiseren, achter de bar, meedenken en meehelpen bij het organiseren van optredens en evenementen…


Barry Bouquet van De Meester “Bij poppodium De Meester bieden we jongeren wat zij ergens anders in Almere niet vinden. We zijn een klein podium en bieden kansen aan opkomende nieuwe bands. We hebben een ander programma dan wat “gangbaar” is. Nu is het niet zo dat we altijd een kant-en-klaar oplossing voor de jongeren hebben. Wanneer zij iets zoeken wat doorgaans in het uitgaansleven niet wordt geboden, kunnen zij met hun ideeën bij ons terecht. Wanneer we er iets in zien, helpen we hen met het verder ontwikkelen van hun plannen en het organiseren ervan. We hebben bijvoorbeeld een dancegroep en een groep jongeren die Hip Hop avonden organiseert. Pim organiseert nu samen met zijn vrienden een Keltische avond, met bands, stands en publiciteit. Jongeren kunnen hier binnen een veilig kader ervaring opdoen en zelfstandig dingen ondernemen en organiseren.


Pim kwam hier toen hij zestien was.  Hij vond in het uitgaansleven in Almere niet de muziek en de evenementen waar hij van hield. Hij wilde iets met bandjes, helpen bij optredens, achter de bar staan, organiseren, meedenken. Bij ons kan dat. Zolang je zelf je verantwoordelijkheid neemt. Pim werd vrijwilliger. Hij volgde een aantal trainingen en cursussen, waar je trouwens je hele leven wat aan hebt, zoals tappen, training alcoholgebruik, sociale hygiëne, enz.  Je ziet dat hij in de afgelopen vijf jaar ontzettend is gegroeid. Het leuke is namelijk dat de vrijwilligers met allerlei verschillende muziekstijlen en de bijbehorende jongeren te maken krijgen. Hip Hop, rock, dance noem maar op. Ze leren elkaar waarderen en ze zien ook dat uiteindelijk iedereen gelijk is, ongeacht je muzieksmaak. Pim kwam binnen als rocker, maar heeft inmiddels zijn blik verbreed. Hierdoor krijg je ook een bredere kijk op de wereld.
We merken dat jongeren zich bij ons echt thuis voelen. Het voelt als een warm nest. Veel van hen komen twee keer per week langs. Dan komen, naast de muziek, ook wel andere, persoonlijke zaken aan bod. Ook daarin staan we voor hen klaar.


“Je maakt zelf de cultuur in Almere, je maakt zelf Almere tot een leuke stad. Je draagt je steentje bij”.


Barry Bouquet, poppodium De Meester© De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl