Welzijn in wijk en stad > Taal in de Wijk

Aangepaste lessen vanwege het coronavirus

Momenteel geven wij geen Nederlandse taallessen in het buurtcentrum vanwege de coronamaatregelen.

U kunt zich nog wel aanmelden voor Taal in de Wijk via taalindewijk@deschoor.nl. U ontvangt van ons dan een uitnodiging voor een intake zodra wij weer open zijn.

Ook kunt u zich aanmelden voor het Online Taalmomentje. Dit geldt zowel voor deelnemers die al zijn aangemeld bij Taal in de Wijk, als voor deelnemers die dit nog niet gedaan hebben. 

In onderstaand filmpje legt Hanna Hosselet uit wat u van dit online taalmomentje kunt verwachten.

  Let op, voor het online taalmomentje heeft u
  thuis toegang tot het internet nodig!

 
  Klik op de afbeelding (links) om het filmpje
  te starten

  Interesse? Meld u snel aan via het
  aanmeldformulier: klik hier.


Bent u als vrijwilliger van Taal in de Wijk geinteresseerd te helpen bij het Online Taalmomentje? Of wilt u vrijwilliger worden bij het Online Taalmomentje van Taal in de Wijk?

Stuur dan een e-mail naar Daphenie Brown via dbrown@deschoor.nl met daarin uw naam, beschikbaarheid per dag van de week en eventueel het taalniveau wat u leuk zou vinden om te begeleiden A0, A1, A2 of B1). 

Zodra wij weer les kunnen geven in het buurtcentrum,
dan laten wij u dit weten via deze website!


Wilt u oefenen met Nederlandse taal? Dan is Taal in de Wijk iets voor u.

Ervaren Vrijwilligers zijn elke week in een aantal wijken van Almere aanwezig om u te helpen bij het verbeteren van de Nederlandse taal. Het gaat om oefenen met lezen, schrijven, en spreken.

De lessen zijn 1 keer per week en duren 1 tot 2 uur. De lessen worden gegeven in kleine groepen en op niveau van de deelnemers.

Leskosten zijn: € 5,-- per maand voor 1uur les in de week, 1,5 uur les in de week is €  7,50 per maand en 2 uur les in de week is €  10,-- per maand
 

Aanmelden voor Taal in de Wijk

Aanmelden kan via taalindewijk@deschoor.nl of via 06 11 32 07 86. 

Tijdens het intakegesprek wordt gekeken naar uw taalniveau waarna u in een groep wordt geplaatst dat het beste bij uw taalniveau past. Het intakegesprek vindt paats in Buurtcentrum Parkwijk, Haagbeukweg 42. 


 © De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl