Senioren > Parkinson Café

Parkinson Café Almere is een trefpunt voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun partners, mantelzorgers, familie en kennissen.
Bent u nog niet eerder in het Parkinson Café Almere geweest? U denkt misschien dat wij alleen bezig zijn met de negatieve kanten van onze ziekte? Dat er misschien een treurige sfeer heerst? U wilt niet in een negatieve spiraal terechtkomen?

Wij dus ook niet!

Wij geven informatie en ondersteuning in een positieve sfeer. Wij zijn vooral bezig met wat wél kan! Kernwoorden zijn: Ervaring en Informatie uitwisselen, Nieuwe contacten, Ontspanning, Positiviteit. Bekijk het met eigen ogen! Kom gerust vrijblijvend een keertje kijken!


Programma najaar 2020
Het Comité van het Parkinson Café Almere is heel blij dat er vanaf september weer bijeenkomsten kunnen worden gehouden. We hopen zo toch nog ons 10-jarig bestaan te kunnen vieren.
Omdat er op dit moment maar 20 mensen in de zaal mogen, is opgave gewenst op info@parkinsoncafealmere.nl
Alle bijeenkomsten zijn wel onder voorbehoud, gezien de ontwikkelingen rondom corona. De activiteiten zijn gratis voor leden en als er nog plaats over is, betalen niet-leden € 5,-.

08 september: Creatieve middag met Suzan Abee (werken met verf)
Suzan heeft een praktijk voor Expressie en Gewaarzijn in Almere Haven. We gaan met verschillende materialen werken op doek. Deze materialen worden gebruikt voor toevals-technieken waarbij het dus draait om het laten ontstaan van vormen/vlakken/kleuren, enz.  Laat de controle los zodat het materiaal z’n werk kan doen. Zo kunnen we werken met acrylinkt, bisters (poederverven) en alcoholinkt. Iedereen kan het en gaat met een eigen, uniek werkje naar huis.  

13 oktober: Lindy Hartman geeft een lezing over de invloed van licht bij Parkinson patiënten
Lindy is psycholoog en aangesloten bij ParkinsonNet Almere. Een jaar geleden is er een promotie-onderzoek afgerond over dit onderwerp en we weten uit ervaring dat het een boeiende bijeenkomst zal worden.

10 november: Theatervoorstelling "Kristallen Tranen" van Hans Holtslag
Hans is zelf Parkinson patiënt. Hij vertelt in zijn theatervoorstelling hoe hij omgaat met Parkinson ten opzichte van zijn omgeving. Dikwijls hilarisch, maar er zijn ook gedeelten om over na te denken. Hij heeft gedichtenbundeltjes geschreven die te koop zijn. 

8 december: Kerststukken maken met Emmy's Groene Wereld
Emmy van Emmy’s Groene Wereld uit Baarn gaat met ons aan de slag. Zij heeft als motto: Groenbeleving en ontzorgen voor jong en oud. Onder haar leiding ontstaat er een prachtig kerststuk van wel 25 natuurlijke onderdelen en bij ieder takje of gedroogd ornament vertelt ze wat het is en hoe het heet. En zo gaan we met een zelf gemaakt decemberstukje en de opgedane kennis naar huis. 

 

Alle bijeenkomsten zijn op de tweede dinsdag van de maand in Filmwijkcentrum, (behalve de boottocht) van 13.30 tot 15.30 uur, Walt Disneyplantsoen 76, Almere.
Bereikbaar met openbaar vervoer buslijn Dansmetro 5 en regiolijnen 159, 322, 323 en 324  halte Walt Disneyplantsoen. Voor de deur gratis parkeerplaatsen.

Aanmelden kan op de inschrijflijsten bij de maandelijkse bijeenkomsten. Daar kunt u vooruit betalen. Aanmelden kan ook via info@parkinsoncafealmere.nl ; wilt u wel uw telefoonnummer melden?!

Tot ziens in ons jarige Café!!!


De Parkinson Cafés zijn een initiatief van en worden mede mogelijk gemaakt door de Parkinson Vereniging.


Parkinson Academie
De Parkinson Academie biedt ook cursussen aan, wellicht ook in uw regio. Kijk op de website bij de Parkinson Academie voor het meest actuele overzicht. Heeft u interesse om deel te nemen, dan kunt u zich nu reeds inschrijven op de website.   

Heeft u vragen of wensen ten aanzien van ons Parkinson Café? Laat het ons weten tijdens een bijeenkomst of via ons e-mailadres: info@parkinsoncafealmere.nl of bij Anneke de Wildt, telefoon: 036 5351123.

Zie voor meer informatie ook: www.parkinsoncafealmere.nl© De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl