Algemeen > Keurmerk HKZ

 

Keurmerk Sociaal Werk

De Schoor is een organisatie die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Vandaar dat De Schoor sinds eind 2009 in het bezit is van de HKZ-certificaat Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening.

September 2018 is De Schoor opnieuw doorgelicht en het keurmerk is opnieuw afgegeven voor de periode van drie jaar. Dit betekent dat De Schoor niet alleen in staat is het keurmerk te behalen, maar deze ook te behouden! Met dit keurmerk toont De Schoor aan dat het over een kwaliteitssysteem beschikt waarin de klant centraal staat.

Per januari 2019 maken de nieuwe teams Maatschappelijk Werk, Maatwerk Ondersteuning Schuldstabilisatie en Sociaal Raadslieden ook deel uit van De Schoor. Voor deze teams geldt het keurmerk Sociaal Werk (nog) niet.


Stichting HKZ
Stichting HKZ stimuleert werken aan kwaliteit vanuit het perspectief van de consument. HKZ is een kwaliteitsinstituut. Zij stellen kwaliteitsnormen op voor een groot aantal branches in zorg en welzijn. Dat doen zij samen met een groot aantal deskundigen vanuit zorgverzekeraars, patiëntenorganisaties en zorgaanbieders die hun input leveren. Centraal daarin staat het HKZ-keurmerk dat de kwaliteit van de geleverde diensten bewijst én waarborgt. Een organisatie met een HKZ-keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de klant centraal en werkt voortdurend aan verbetering van de zorg- en dienstverlening. Aan het HKZ-keurmerk liggen HKZ-normen ten grondslag. Deze normen hebben de internationaal erkende ISO 9001:2015-normen als basis en omvatten daarnaast branchespecifieke eisen. Zie voor meer informatie www.hkz.nl.

 © De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl