Kinderen > Opstap

Opstap is ontwikkeld voor gezinnen met kinderen van 4 tot 6 jaar, die wat extra hulp kunnen gebruiken, zodat de kinderen beter presteren op de basisschool. Wij bereiden kinderen spelenderwijs voor op het leren lezen, schrijven en rekenen in groep 3. Met deze vroege aanpak vergroten wij de onderwijskansen.

Opstap leert de ouder door thema's hoe zij hun kind kunnen ondersteunen bij het leren zowel thuis als op school. De ouder krijgt kennis en vaardigheden over de ontwikkeling, opvoeding en onderwijs en leert op een positieve manier om te gaan met signalen van het kind en bevordert daardoor een actieve leerhouding en leerplezier.

Ruim dertig jaar geleden is het Opstapproject ontwikkeld in Israël. Het project was bedoeld voor immigrantenkinderen. Meer dan tien jaar terug is het project in Nederland van start gegaan voor allochtone kinderen en hun ouders. De prestaties van deze kinderen gingen enorm vooruit. Dit wekte ook de belangstelling van autochtone ouders. Zij doen daarom nu ook al vele jaren mee met hun kinderen. Door aan het project mee te doen, vergroten ouders de onderwijskansen van hun kinderen.

Meer weten over Opstap? Klik dan op één van de onderstaande onderwerpen.

Stapprogramma's:ontwikkelingsstimulering en opvoedingsondersteuning in Almere from Nederlands Jeugdinstituut on Vimeo.

© De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl